| Spenótos-rikottás nudli koktélparadicsommal és zsályás vajjal receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg leveles spenót 1 kis fej hagyma 10 dkg vaj 9 dkg parmezán 25 dkg ricotta 3 tojás 2 tojássárga 23-25 dkg liszt 12 levél zsálya 8 koktélparadicsom só bors szerecsendió Elkészítés: A spenótot leforrázzuk szódabikarbónás vízben, hideg vízbe rakjuk, majd leszűrjük, alaposan kinyomkodjuk, és apróra vágjuk. 1 kanál vajon a finomra vágott hagymát üvegesre dinszteljük, a spenóthoz adjuk. Belereszeljük a parmezánt, hozzákeverjük a ricottát és a tojásokat, végül a liszttel és a fűszerekkel összedolgozzuk. Lisztes deszkán kisodorjuk és nudlikat vágunk belőle, vagy kézzel is formázhatjuk, majd sós, forró vízben megfőzzük kb. 10 perc alatt, leszűrjük. A paradicsomok alsó részén a bőrt keresztben bevágjuk, bő forró olajba dobjuk 1-2 percre, majd leszűrjük. A bőrüket lehúzzuk. A maradék vajat addig hevítjük óvatosan, gyenge lángon, amíg szép mogyoró színe és illata lesz, beletesszük a zsályaleveleket. A nudlikat tányérra szedjük, meglocsoljuk a zsályás vajjal, és a sült paradicsomokkal, esetleg parmezánnal meghintve tálaljuk. Dunszt Zsolt receptje A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |