Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos-rikottás nudli koktélparadicsommal és zsályás vajjal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg leveles spenót
1 kis fej hagyma
10 dkg vaj
9 dkg parmezán
25 dkg ricotta
3 tojás
2 tojássárga
23-25 dkg liszt
12 levél zsálya
8 koktélparadicsom

bors
szerecsendió

Elkészítés:
A spenótot leforrázzuk szódabikarbónás vízben, hideg vízbe rakjuk, majd leszűrjük, alaposan kinyomkodjuk, és apróra vágjuk.

1 kanál vajon a finomra vágott hagymát üvegesre dinszteljük, a spenóthoz adjuk. Belereszeljük a parmezánt, hozzákeverjük a ricottát és a tojásokat, végül a liszttel és a fűszerekkel összedolgozzuk.

Lisztes deszkán kisodorjuk és nudlikat vágunk belőle, vagy kézzel is formázhatjuk, majd sós, forró vízben megfőzzük kb. 10 perc alatt, leszűrjük.

A paradicsomok alsó részén a bőrt keresztben bevágjuk, bő forró olajba dobjuk 1-2 percre, majd leszűrjük. A bőrüket lehúzzuk.

A maradék vajat addig hevítjük óvatosan, gyenge lángon, amíg szép mogyoró színe és illata lesz, beletesszük a zsályaleveleket. A nudlikat tányérra szedjük, meglocsoljuk a zsályás vajjal, és a sült paradicsomokkal, esetleg parmezánnal meghintve tálaljuk.
Dunszt Zsolt receptje


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrónudli » Bárányborda fűszervajjal » Zsályás gnocchi » Halfilé sáfrányos vajjal
» Burgonyametélt (nudli) » Zsályás máj » Kelbimbó vajjal » Zsályás paradicsomleves
» Zsályás főtt karaj » Sváb nudli » Édeskrumplis nudli » Zsályás csirkenyársak
» Brokkolis-nudlis egytál » Mákos nudlik » Sonkás-zsályás sertéskaraj » Ananászos-sonkás lencsetál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.