| Túrónudli receptTésztafélék Hozzávalók: 3 tojás 500 g zsírszegény túró 200 g zabpehelyliszt (amennyit felvesz) édesítő ízlés szerint 100 g búzacsíra forgatáshoz fahéj ízlés szerint por édesítő Elkészítés: A tojást villával kicsit felverjük, hozzáadjuk a túrót, áttörjük, majd belekeverjük az édesítőt és lassan hozzáadagoljuk a lisztet, összegyúrjuk. A liszt mennyisége függ a tojás méretétől, vagy túró állagától is. A tésztának olyannak kell lennie, hogy lehessen formázni, de azért nem olyan, mint egy gyúrt házi tészta. A tésztából nudlikat formázunk és forrásban lévő sós vízben megfőzzük. Nagyon gyorsan elkészül, 1-2 perc elég neki. Amikor feljön a víz tetejére, akkor már elvileg jó. A búzacsírát elkeverjük a fahéjjal és száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk, (ettől olyan jó diós illata, íze lesz a búzacsírának), majd beleforgatjuk a nudlit, a tetejét megszórjuk porédesítővel. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |