Tutireceptek.hu fejléc

Zsályás csirkenyársak recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 nagyobb (800g) csirkemell,
só, bors,
4 gerezd fokhagyma,
12 zsályalevél,
6 vékony szelet szalonna (bacon),
2 evőkanál margarin,
1dl száraz fehérbor,
1 evőkanál olaj,
1 kis fej hagyma,
400g hámozott paradicsom,
1 mokkáskanál szárított bazsalikom,
400g főtt fehér bab (konzerv).

Elkészítés:
A megmosott csirkemellekről lehúzzuk a bőrt, kicsontozzuk. A fél melleket kissé kiverjük, besózzuk, borsozzuk, mindegyiket megkenjük egy gerezd áttört fokhagymával, 3 hosszanti csíkra vágjuk. Lefektetünk a munkalapra 1 megmosott zsályalevelet, arra egy félbevágott szalonnalevelet, majd egy húscsíkot, szorosan feltekerjük, fogvájóval megtűzzük. Egy nagyobb Serpenyőben a felforrósított margarinban hirtelen megpirítjuk a mini nyársakat, aláöntjük a bort, és fedő alatt mérsékelt tűzön puhára pároljuk (25-30 perc). Közben az olajban megfonnyasztjuk a felaprózott hagymát, rádobjuk a vékony csíkokra vágott paradicsomot, a bazsalikommal, sóval, és borssal ízesítjük, 10 percig főzzük. A babot leszűrjük, a paradicsomhoz adjuk, aláöntünk egy merőkanállal a bab főzőlevéből, 2-3 percig forraljuk, majd a csirkenyársakhoz adjuk, és összeforraljuk. Ötlet: enyhén sós, babérlevéllel és fokhagymával ízesített vízben megfőtt, (mélyhűtött) fejtett babból még finomabb.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Illatos csirkenyársak » Zsályás főtt karaj » Sonkás-zsályás sertéskaraj » Zsályás gnocchi
» Telkibányai csirkenyársak » Zsályás paradicsomleves » Zsályás máj » Zöldborsós karajszelet
» Narancsos kacsamell » Paprikás-kukoricás csirke » Gyros tál (hamis) » Borjújava dubarry-módra
» Fasírt különlegesen » Lowcarb rakott kel » Parasztos (szaftos husi) » Cigány csirkés lecsó


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.