| Sonkás-zsályás sertéskaraj receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg (4 nagy szelet) sertéskaraj, 20 dkg füstölt sonka, 8 zsályalevél, só, őrölt bors, 0,5 dl olaj; 20 dkg apró szemű paradicsom, 1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld; 50 dkg burgonya, 2 tojás, 2 dl tejszín Elkészítés: A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A körethez a meghámozott burgonyát vágd vékony szeletekre (vagy gyaluld le) és tedd tepsibe és öntsd rá a sóval, borssal fűszerezett, tejszínnel elkevert tojást és süsd kb. 50 percig, amíg meg nem pirul. Szeleteld fel, és enyhén veregesd ki a húst, hogy szép nagy szeletet kapj, majd sózd és borsozd meg. A sonkát vágd vékony csíkokra és oszd el egyenletesen a hússzeleteken. Tegyél mindegyik szeletre 2 levél zsályát, majd hajtsd össze a húst és hústűvel vagy fogvájóval alaposan tűzd össze. Az olajat forrósítsd fel a serpenyőben, és 10-12 perc alatt kis lángon süsd meg rajta a húsokat (körös-körül). Mialatt a hús sül, vágd félbe a megmosott paradicsomokat és add a hús mellé. Enyhén sózd és borsozd meg, majd amikor a hús már puhára sült, kevés vizet aláöntve forrald össze. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |