| Spenótos-mascarponés farfalle receptTésztafélék Hozzávalók: 250 g spenót 1 ek olívaolaj 3 gerezd fokhagyma 2 tk vaj só ízlés szerint bors ízlés szerint szerecsendió ízlés szerint 200 g mascarpone 200 ml főzőtejszín 10 dkg reszelt sajt 25 dkg farfalle Elkészítés: A tésztát főzzük meg enyhén sós vízben, figyeljünk, hogy közepesre főzzük! Közben egy edénybe locsoljunk olívaolajat, tegyük bele a vajat és a fokhagymát, amit vágjuk apróra, vagy préselhetjük is. Időközben szerecsendióval szórjuk meg. Amikor a vaj elolvadt, tegyük bele a (kiolvadt) spenótot. Pár percig kevergetés mellett pirítsuk, míg a spenót meg nem fonnyad, szép sötétzöld színe lesz. Egy kevés tészta lével locsoljuk meg, majd tegyük bele a mascarponét és a tejszínt. Forraljuk össze, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. (Mi nagyon szeretjük a szerecsendiót, így én még abból is tettem bele...) Most tudjuk véglegesre fűszerezni, kinek hogy ízlik majd. :-) A tésztát, ahogy mondtam, félkeményre főzzük. Vegyünk elő egy hőálló tálat, és kezdjük el rétegezni. Egy réteg tészta, rá egy adag spenót, megint tészta, megint spenót... Amíg el nem fogy. Spenót legyen a teteje. Erre reszeljünk egy jó adag sajtot, és 200 fokra előmelegített sütőbe téve addig süssük, míg a sajt szépen megpirul. Az elkészült tésztát kevés tejszínnel meglocsolva tálaljuk! A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |