Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos-mascarponés farfalle recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
250 g spenót
1 ek olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
2 tk vaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
200 g mascarpone
200 ml főzőtejszín
10 dkg reszelt sajt
25 dkg farfalle

Elkészítés:
A tésztát főzzük meg enyhén sós vízben, figyeljünk, hogy közepesre főzzük!
Közben egy edénybe locsoljunk olívaolajat, tegyük bele a vajat és a fokhagymát, amit vágjuk apróra, vagy préselhetjük is. Időközben szerecsendióval szórjuk meg. Amikor a vaj elolvadt, tegyük bele a (kiolvadt) spenótot. Pár percig kevergetés mellett pirítsuk, míg a spenót meg nem fonnyad, szép sötétzöld színe lesz. Egy kevés tészta lével locsoljuk meg, majd tegyük bele a mascarponét és a tejszínt. Forraljuk össze, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. (Mi nagyon szeretjük a szerecsendiót, így én még abból is tettem bele...) Most tudjuk véglegesre fűszerezni, kinek hogy ízlik majd. :-)
A tésztát, ahogy mondtam, félkeményre főzzük. Vegyünk elő egy hőálló tálat, és kezdjük el rétegezni.
Egy réteg tészta, rá egy adag spenót, megint tészta, megint spenót... Amíg el nem fogy. Spenót legyen a teteje. Erre reszeljünk egy jó adag sajtot, és 200 fokra előmelegített sütőbe téve addig süssük, míg a sajt szépen megpirul.
Az elkészült tésztát kevés tejszínnel meglocsolva tálaljuk!


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lazacos farfalle » Gombás farfalle » Pestos farfalle ketcuppal » Túrós rakott spagetti
» Rakott tészta brokkolival » Füstölt sajtos sztrapacska » "Kapucnika" » Paradicsomos kígyó
» Tócsni egyszerűen » Pizzatészta másképp » Rakott makaróni » Sárgarépás tészta
» Sós-diós » Sült túrós tészta » Ketchupos tészta » Szalonnás torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.