| Lazacos farfalle receptTésztafélék Hozzávalók: 180 g farfalle tészta, 20 g vaj, 1 kis hagyma, 100 g füstölt lazac, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál citromlé, 2 evőkanál konyak, 1,5 dl tejszín, só, frissen őrölt bors. Elkészítés: A tésztát főzzük meg, csepegtessük le, tegyük egy edénybe és keverjük össze 10 g vajjal. A hagymát vagdaljuk nagyon apróra. A lazacot vágjuk vékony csíkokra. Forrósítsuk fel az olívaolajat és a maradék vajat, pároljuk benne kb. 5 percig a hagymát és a lazac felét. Keverjük hozzá a citromlevet és a konyakot. A maradék lazacot keverjük össze tejszínnel, és forrósítsuk fel egy másik edényben. Keverjük össze a tésztát a kétféle lazac-szósszal, fűszerezzük sóval, borssal. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |