Tutireceptek.hu fejléc

Spenót krémleves baconcsipsszel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 vékony szelet kolozsvári szalonna (bacon)
40 dkg friss spenót
8 dl zöldségleves kockából
12,5 dkg krémsajt
egy evőkanál vaj
4 gerezd fokhagyma
ujjnyi friss gyömbér
só, frissen őrült :) fehérbors

Elkészítés:
Sütőpapírra egymás mellé fektetem a szalonnákat, majd kb. 100 fokos sütőben egy óra alatt ropogósra sütöm.
Egy fazékba beleteszem a vajat, közepes lángon felolvasztom. Belereszelem a gyömbért, a fokhagymát. Rádobom a (természetesen alaposan megmosott) spenótot (ami lehet fagyasztott is) és ráöntöm a zöldséglevest. Nagy lángra kapcsolok, s amikor felforrt lehúzom a tűzről. Sózom, borsozom; beleteszem a krémsajtot és botmixerrel habosra keverem a levest.
A ropogós szalonnával kínálom.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelbimbó krémleves » Hideg zöldségkrémleves » Tejszínes lencsekrémleves » Csírás spenótsaláta
» Sárgarépa krémleves » Spenotos, juhturos pie » Lazac spenóttal » Hideg tokaji borkrémleves
» Karácsonyi borkrémleves » Paleo spenót » Spenótos-gombás tészta » Spenótpogácsa
» Spenótos tojásreggeli » Sütőben sült spenótos árpa » Avokádókrémleves » Spenótos-tonhalas spagetti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.