| Spenót krémleves baconcsipsszel receptLevesek Hozzávalók: 4 vékony szelet kolozsvári szalonna (bacon) 40 dkg friss spenót 8 dl zöldségleves kockából 12,5 dkg krémsajt egy evőkanál vaj 4 gerezd fokhagyma ujjnyi friss gyömbér só, frissen őrült :) fehérbors Elkészítés: Sütőpapírra egymás mellé fektetem a szalonnákat, majd kb. 100 fokos sütőben egy óra alatt ropogósra sütöm. Egy fazékba beleteszem a vajat, közepes lángon felolvasztom. Belereszelem a gyömbért, a fokhagymát. Rádobom a (természetesen alaposan megmosott) spenótot (ami lehet fagyasztott is) és ráöntöm a zöldséglevest. Nagy lángra kapcsolok, s amikor felforrt lehúzom a tűzről. Sózom, borsozom; beleteszem a krémsajtot és botmixerrel habosra keverem a levest. A ropogós szalonnával kínálom. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |