Tutireceptek.hu fejléc

Paleo spenót recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 csomag mindenmentes natúr parajpüré
- 1 nagy evőkanál zsír
- 5 dl víz
- 3 cl cocomas
- 1 púpos teáskanál szezámliszt
- 2 evőkanál mandulaliszt
- 3 teáskanál házi ételízesítő
- 3 tekerés frissen őrölt bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db 25 dkg-os édesburgonya (helyette lehet répa, zeller)- 1 evőkanál zsír
- 1 teáskanál útifűmaghéj (elhagyható)
- csipet só
- 1/4 tk. szódabikarbóna
- 8 db tojás feltétnek

Elkészítés:
Elkészítés
A kiolvasztott parajt a 4 dl vízzel, ételízesítővel, borssal feltesszük főni. Közben rántást készítünk a zsírból és a mandulalisztből a 3 gerezd zúzott fokhagymával (nem szabad sokáig pirítani, kb. 1 perc kis lángon), felöntjük 1 dl vízzel és a spenóthoz öntjük.
Főzzük kb. 15 percet. Ez idő alatt elkészítjük a habarást: 3 cl cocomas, 2 cl forró víz, csipet só, 1 teáskanál szezámliszt. Ezzel sűrítjük a végén, majd 5 percig főzzük még. További opció a szódabikarbóna a főzés elején, mely lazítja a textúráját az ételnek, és az 1 teáskanál útifűmaghéj a habarás után, mely sűrít és kellemes, habos állagot ad a főzeléknek.

Amíg a főzelék elkészül, megfőzzük a 8 db tojást (titka: forró vízben odatenni, forrásnál a vizet lezárni, fedővel lefedni és 10 percig hagyni "melegedni". Ez alatt tökéletesre fő.), és megsütjük a meghámozott, kockára vágott édesburgonyát.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenot felfujt » Spenótos karfiol » Sajtos-spenótos tészta » Rántott cukkini paleósan
» Húsos-spenótos burek » Zabkorpás spenót » Spenótos pulyka rolád » Tepertőkrém paleo módra
» Spenótos fitt nokedli » Juhtúrós rakott spenót » Spenótos rakott tészta » Spenótos körözött
» Spenótos tészta » Bolognai lasagne spenóttal » Feta sajtos spenot » Gombapörkölt paleosan


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.