| Paleo spenót receptFőzelékek Hozzávalók: Hozzávalók 4 adaghoz - 1 csomag mindenmentes natúr parajpüré - 1 nagy evőkanál zsír - 5 dl víz - 3 cl cocomas - 1 púpos teáskanál szezámliszt - 2 evőkanál mandulaliszt - 3 teáskanál házi ételízesítő - 3 tekerés frissen őrölt bors - 3 gerezd fokhagyma - 1 db 25 dkg-os édesburgonya (helyette lehet répa, zeller)- 1 evőkanál zsír - 1 teáskanál útifűmaghéj (elhagyható) - csipet só - 1/4 tk. szódabikarbóna - 8 db tojás feltétnek Elkészítés: Elkészítés A kiolvasztott parajt a 4 dl vízzel, ételízesítővel, borssal feltesszük főni. Közben rántást készítünk a zsírból és a mandulalisztből a 3 gerezd zúzott fokhagymával (nem szabad sokáig pirítani, kb. 1 perc kis lángon), felöntjük 1 dl vízzel és a spenóthoz öntjük. Főzzük kb. 15 percet. Ez idő alatt elkészítjük a habarást: 3 cl cocomas, 2 cl forró víz, csipet só, 1 teáskanál szezámliszt. Ezzel sűrítjük a végén, majd 5 percig főzzük még. További opció a szódabikarbóna a főzés elején, mely lazítja a textúráját az ételnek, és az 1 teáskanál útifűmaghéj a habarás után, mely sűrít és kellemes, habos állagot ad a főzeléknek. Amíg a főzelék elkészül, megfőzzük a 8 db tojást (titka: forró vízben odatenni, forrásnál a vizet lezárni, fedővel lefedni és 10 percig hagyni "melegedni". Ez alatt tökéletesre fő.), és megsütjük a meghámozott, kockára vágott édesburgonyát. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |