| Spárgafőzelék receptFőzelékek Vegetáriánus ételek Hozzávalók: 40-50 dkg spárga 5-6 dkg vaj ízlés szerint só, cukor, citromlé 1 teáskanál őrölt pirospaprika 2 dl tejföl 2-3 púpos evőkanál liszt Elkészítés: A spárgát tisztítsd meg, vágd fel kisebb darabokra és vajon párold meg. Szórd rá az őrölt pirospaprikát, majd engedd fel kb. 2-3 dl vízzel. Ízesítsd sóval, cukorral, néhány csepp citromlével és alacsony hőmérsékleten forrald fel. A tejfölt keverd össze 2-3 evőkanál liszttel, majd 1-2 dl vízzel keverd csomómentesre és ezzel sűrítsd be a főzeléket. Lassú tűzön, hagyd hogy öszerottyanjon. A receptet beküldte: Rekus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |