Tutireceptek.hu fejléc

Tojás tálon, vesével recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
10 tojás,
5 dkg vaj,
5 dkg zsír,
30 dkg ürü-, bárány- vagy borjúvese,
só,
bors,
1 csokor petrezselyemzöld,
2,5 dl madeira mártás.

Elkészítés:
A vesét a pirításhoz előkészítjük. Tűzálló tálat vajjal kikenünk, egyenként beleütjük a nyers tojásokat, gyengén megsózzuk, közép-meleg sütőben úgy sütjük meg, hogy a sárgája lágy maradjon. Közben az előkészített vesét serpenyőben, nyílt láng felett, erős tűzön, állandó keverés, forgatás közben zsíron megpirítjuk. Sóval, törött borssal fűszerezzük, és apróra vágott zöldpetrezselyemmel elkeverjük. Mikor megpirult, a sütőből kivett, tálon sült tojás mellett a vesét felhalmozzuk és körülöntjük forró madeira mártással.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött tojás sütve » Madársaláta főtt tojással » Tojásropogós » Vendégváró rakott tojás
» Tejfölös tojáspörkölt » Tojásos kelkáposzta » Egész tojásos majonéz » Tojáspörkölt Vronie-módra
» Tojás leves Ági módra » Tojásos nokedli salátával » Tojássaláta gazdagon » Ananászos tojássaláta
» Mézeskalácsos tojáslikőr » Házi tojáslikőr » Tojásos puncs » Tojással töltött fasírt


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.