Tutireceptek.hu fejléc

Tojás tálon, vesével recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
10 tojás,
5 dkg vaj,
5 dkg zsír,
30 dkg ürü-, bárány- vagy borjúvese,
só,
bors,
1 csokor petrezselyemzöld,
2,5 dl madeira mártás.

Elkészítés:
A vesét a pirításhoz előkészítjük. Tűzálló tálat vajjal kikenünk, egyenként beleütjük a nyers tojásokat, gyengén megsózzuk, közép-meleg sütőben úgy sütjük meg, hogy a sárgája lágy maradjon. Közben az előkészített vesét serpenyőben, nyílt láng felett, erős tűzön, állandó keverés, forgatás közben zsíron megpirítjuk. Sóval, törött borssal fűszerezzük, és apróra vágott zöldpetrezselyemmel elkeverjük. Mikor megpirult, a sütőből kivett, tálon sült tojás mellett a vesét felhalmozzuk és körülöntjük forró madeira mártással.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült tojás rízsfészekben » Avokádóban sült tojás » Tojásvagdalt » Tojásos spárga vajszószban
» Tojásos nyúl » Majonézes tojásmártogató » Zöldséges tükörtojás. » Pikáns tojáskrém (update)
» Sajtos tojástekekercs » Ananász saláta tojással » Mézeskalácsos tojáslikőr » Lenmagos tojáslepény
» Tojásos krumpli » Tojáskrokettek » Diós kifli (tojás nélkül) » Tejszínben sült tojás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.