| Pilótakeksz receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt 25 dkg cukor 25 dkg Ráma( vagy 15 dkg zsír) 2 egész tojás 1 cs. sütőpor ( vagy 1 dkg szalalkáli) 1 cs. van.cukor kevés tej 2 e.kan. kakaópor Krém: 20 dkg porcukor 2 egész tojás 3 púpozott e. kan.liszt 1 e.kan.kakaópor 3 dl tej 25 dkg Ráma Elkészítés: A tojást a zsiradékkal , a porcukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a sütőporos, szitált lisztet, kevés tejjel összegyúrjuk. 2 részre osztjuk,egyik sárga marad. A másik felébe kakaót szórunk. 0.5 cm-re nyújtjuk, pogácsaformával kiszaggatjuk( kb.4 cm-esre). Kikent, lisztezett tepsiben(vagy sütőpapírral bélelve) megsütjük, előmelegített sütőben,lassú tűzön,egymástól kissé távol. A krémhez valókat, a Ráma kivételével, lassú tűzön sűrűre főzzük. A tűzről levéve , a Rámát belekeverjük,ha elolvadt,és kocsonyásodni kezd,habosra keverjük. Egy sárga, és egy barna korongot összeragasztunk a krémmel. Jó, ha másnapig lefóliázva , vagy zárt dobozban tartjuk, hogy megpuhuljon. A receptet beküldte: KANÁRI Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |