| Spárga jénaiban sonkával és sajttal receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 kg spárga 20 dkg főtt sonka 10 dkg sajt 1 evőkanál só 4 evőkanál vaj 1 evőkanál liszt 1 teáskanál cukor fél kávéskanál őrölt fehérbors 1 evőkanál apróravágott petrezelyem Elkészítés: Megtisztítjuk a spárgát és levágjuk a végét. A háját és a levágott végeket 10 perig főzzük, majd kiszedjük belőle, mert a levét használjuk tovább. A spárgalét, sót, 1 evőkanál vajat és a cukrot felforraljuk. A spárgát egymás után három adagban egyenként 5 percig főzzük és lecsurgatjuk. 3 evőkanál vajat megolvasztunkés belekeverjük a lisztet. Majdnem a spárgalé felét hozzáöntjük és mártássá főzzük. A spárgát beletesszük egy jénai tálba és ráöntjük a mártást. Megszórjuk borssal, petrezselyemmel, apróravágott sonkával és megszrjuk a reszeltsajttal. A sütőbe 10 percre 175 fokon kisütjük, amíg a sajt rá nem olvad. Elkészítési idő: 50 perc Kalóriatartalom: 1732 kcal A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |