Tutireceptek.hu fejléc

Spárga jénaiban sonkával és sajttal recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg spárga
20 dkg főtt sonka
10 dkg sajt
1 evőkanál só
4 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
1 teáskanál cukor
fél kávéskanál őrölt fehérbors
1 evőkanál apróravágott petrezelyem

Elkészítés:
Megtisztítjuk a spárgát és levágjuk a végét. A háját és a levágott végeket 10 perig főzzük, majd kiszedjük belőle, mert a levét használjuk tovább. A spárgalét, sót, 1 evőkanál vajat és a cukrot felforraljuk. A spárgát egymás után három adagban egyenként 5 percig főzzük és lecsurgatjuk. 3 evőkanál vajat megolvasztunkés belekeverjük a lisztet. Majdnem a spárgalé felét hozzáöntjük és mártássá főzzük. A spárgát beletesszük egy jénai tálba és ráöntjük a mártást. Megszórjuk borssal, petrezselyemmel, apróravágott sonkával és megszrjuk a reszeltsajttal. A sütőbe 10 percre 175 fokon kisütjük, amíg a sajt rá nem olvad.

Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriatartalom: 1732 kcal

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csavart tészta spárgával » Újhagymás spárgaleves » Meleg spárgasaláta » Fasírt sajttal
» Spárga saláta másként » Sütőtökkrémleves sajttal » Sonkával töltött kenyérke » Karfiol sajttal
» Sajttál » Sajttal töltött rizsgolyó » Sonkával töltött tojás » Serpenyős spárga
» Spárga köretként » Marharagu spárgával » Spárgakérmleves » Padlizsánkrém juhsajttal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.