| Sajttal töltött rizsgolyó receptKöretek Hozzávalók: - kb. 200 g főtt rizs - kb. 30 g kukorica konzerv - 80 g trappista sajt - 2 tojás - 3 ek zsemlemorzsa - só - bors - ételízesítő - kis csokor petrezselyem - 2 maci sajt - zsemlemorzsa a hempergetéshez - olaj a sütéshez Elkészítés: A petrezselymet apróra vágjuk. A rizzsel, a felvert tojással és a többi hozzávalóval (a maci sajt kivételével) masszává gyúrjuk. Zsemlemorzsával sűríthetünk rajta, ha szükséges. A macisajtot késsel kisebb darabokra vágjuk. Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából, közepébe nyomjuk a maci sajtot, majd zsemlemorzsába hempergetjük. Bő, forró olajban kisütjük, közepesnél kicsit kisebb lángon, hogy átsüljön rendesen. Konyhai papírtörlőre szedjük. Melegen a legfinomabb, mikor a sajt folyik a közepén. Tartármártás illik hozzá. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |