| Spanyol pite receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 6 tojás 30 dkg szalámi vagy kolbász vagy sonka 4-5 drb. savanyított uborka 3-4 drb. savanyitott vagy friss paprika fél deci olaj 2 dcl tej 2 dcl liszt 2 dcl griz 1 sütőpor 1 nagy kanál só 2 dcl tejfel 1 kis zacskó oregánó 30 dkg reszelt sajt szezámmag 2 dcl viz Elkészítés: Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját.A fehérjét felverjük habnak. Félretesszük. Apró kockákra vágjuk a szalámit, az uborkát és a paprikát. Hozzáöntjük a tojások sárgájához az olajat , a tejet és 1 pohár vizet.Ezt mikszerrel kikeverjük. Hozzáöntjük a többi hozzávalót is, és azt is kikeverjük. Majd óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját. Sütés előtt megszórjuk szezámmaggal. Margarinozott, lisztezett tepsziben sütjük 180 C-on kb. 20-30 percig.Még forrón megszórjuk reszelt sajttal, majd kockákra vágjuk. Tanácsok: Ha adunk a pitéhez kockákra vágott sonkát és ha a sajt is sósabb, akkor csak nagyon óvatosan tegyünk bele sót, mert a sonka és a sajt is már magában sós. Elkészítési idő: 75 perc A receptet beküldte: mona82 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |