| Spanyol csokoládéital receptItalok, koktélok Hozzávalók: 6 dl tej, 4 dl tejszín, 15 dkg keserû (ét) csokoládé, késhegynyi õrölt szegfûszeg, késhegynyi õrölt fahéj, csipet só, 1-2 evõkanál porcukor. Elkészítés: A csokoládét darabokra tördeljük, majd beletesszük a tejszínnel elkevert tejbe. Gyenge tûzre állítjuk, beleszórjuk a fûszereket és folytonosan kevergetve felforraljuk. Ezután habverõvel pár percig kevergetjük, végül a tûzrõl lehúzzuk és addig verjük tovább, amíg az egész krémes-habos lesz. Talpas poharakba öntjük, kevés õrölt fahéjjal és szegfûszeggel feldíszítjük, ezután hagyjuk kihûlni, majd a hûtõszekrényben jól megdermesztjük. Tálalás elõtt kevés tejszínhabbal megspriccelhetjük. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |