| Bajorsült receptEgytálételek Hozzávalók: 75 dkg sertés, pulyka vagy baromfimell 1/2 kg burgonya 3-4 db nagyobb fej hagyma 3 dl tejfel 2 dl tej 6 dkg olvasztott zsír, vagy olaj só , bors, piros paprika zsír a tepsi kikenéshez Elkészítés: A fel szeletelt húsokat kevés zsiradékon rózsaszínűre hirtelen át sütjük, a nyers burgonyát karikákra vágjuk. Egy tűzálló tálat vagy tepsit zsírral ki kenek, a burgonya felét el terítem, kevés sóval meg szórom. Rá helyezem a besózott hús szeleteket, a karikára vágott hagymát, meg locsolom a tejfel, tej, kevés só, bors, olvasztott zsír, piros paprika keverék felével. A burgonya másik felével betakarom, rá öntöm a meg maradt keveréket és sütőben fedő alatt meg sütöm. Ez kb. 1 óra közepes hőmérsékleten.amikor a burgonya puha, akkor fedő nélkül pirítom meg 10-15 percig. Tanácsok: Lehet több burgonyával is, de akkor több tej, és tejfel kell hozzá. Tejszín sem rontja el. A receptet beküldte: csibiusz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |