| Sós palacsinta receptTésztafélék Hozzávalók: 4 egész tojás 1,dl olaj 1 kávéskanál só 2 közepes burgonya 2 csipet bors liszt(amennyit felvesz) tej Elkészítés: A burgonyát vagy lereszeljük,vagy géppel péppé daráljuk,és összekeverjük a tojással,a liszttel,borssal,sóval,olajjal, és botmixerrel simára keverjük.Ezután ezt a nagyon sűrű masszát hígítjuk annyi tejjel hogy kicsit sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. Teflonos palacsintasütőben alacsony hőfokon aranybarnára sütjük. Fontos hogy a krumpli átsüljön benne. Ha kész,akkor akár töltve akár önmagában reggelire vagy köretként kiváló laktató étel. Ha meg akarom spékelni akkor két kész palacsinta közé reszelt sajtot szórok és a palacsintasütőben átmelegítem. Ez csak az alap, bármivel tölthető,és nagyon nagyon finom. Tanácsok: Ha a tészta mégis ragadna akkor öntsünk bele még olajat. Nálunk ebből a palacsintából 2 db-ot tudnak csak megenni mert nagyon laktató. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Rodryga Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |