| Gundel palacsinta 2 receptSütemények, édességek Hozzávalók: A palacsintához: 20 dkg liszt 2 tojás 1 dl tej 1 dl szódavíz 4 evőkanál olaj só A töltelékhez: 15 dkg darált dióbél 3 dkg mazsola 1 dkg cukrozott narancshéj 12 dkg cukor 1,5 dl tej 5 cl rum őrölt fahéj A mártáshoz: 4 dl tej 10 dkg étcsokoládé 2 dkg kakaópor 8 dkg porcukor 2 dkg liszt 3 tojássárgája 2 dkg vaj 1 dl rum Elkészítés: Lisztből, tojásból, tejből, szódavízből parányi sóval palacsinta tésztát készítünk. Palacsintasütőben felhevített olajon megsütjük a palacsintákat. A darált dióbelet rumba áztatott mazsolával, vékony csíkokra vágott cukrozott narancshéjjal, cukorral és tejjel elkeverjük majd felfőzzük. Az így elkészített töltelékkel megkenjük a palacsintákat és háromszög alakúra hajtogatjuk. Közben a felolvasztott csokoládét tejjel, kakaóporral, liszttel, tojássárgájával és vajjal elkeverjük és óvatosan mártás sűrűségűre forraljuk. Tálaláskor a diókrémmel töltött palacsintákat porcukorral meghintjük, forró csokoládémártással, majd rummal locsoljuk meg amit az asztalra téve meggyújtunk. A receptet beküldte: szami76 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |