| Tejszínes mákos palacsinta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12 kisütött palacsinta, 15 dkg darált mák, 4 evõkanál kristálycukor, 1 evõkanál porcukor, 1 dl tejszín, 2 tojás tál kikenéséhez: vaj Elkészítés: A mákot annyi kristálycukorral ízesített vízben, amennyi ellepi, megfõzzük, majd egy kissé hűlni hagyjuk. A palacsintákat megtöltjük vele, és szélüket behajtva, egyenként összegöngyöljük. Kivajazott tűzálló tálba szorosan egymás mellé fektetjük, és tojással meg a porcukorral simára kevert tejszínnel meglocsoljuk. A forró sütõbe toljuk, és addig sütjük, amíg a teteje pirulni nem kezd. A receptet beküldte: Rekus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |