| Sörös füstölt csülök velesült krumplival receptEgytálételek Hozzávalók: 2 személynek: 1 db füstölt csülök 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 4 db krumpli 1 db csípős hegyes paprika chilipaprika 2 db paradicsom só egész feketebors babérlevél őrölt feketebors őrölt pirospaprika füstölt szalonna olívaolaj sör Elkészítés: A krumplit héjában felteszem főni, majd megpucolom és felszeletelem. A csont nélküli csülköt több mint 1 óráig főzöm sós vízben, melybe teszek babérlevelet s egész borsot. A csülköt a bőrös oldalánál hálózatosan bevagdosom, sózom, borsozom. Befektetem egy kiolajozott serpenyőbe, teszek rá 1 szelet szalonnát, melyet bevagdostam, szeletelt hagymát, hosszában félbevágott paprikát, és kettévágott paradicsomokat. Melléteszem a karikára vágott krumplit. Fűszerezem, meglocsolom olívaolajjal. Előremelegített sütőben 180 C fokon sütöm, időnként meglocsolom a zsírjával és sörrel, a végén grillfokozaton pirítom. A csülköt kettévágom. Tálalok. A tányérra teszek egy darab csülköt és a köret felét, valamint csalamádét, uborkát. Jól behűtött sört iszom hozzá. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |