| Sörös csülök "részeges" burgonyával receptHúsételek Hozzávalók: 2 csülök kicsontozva pár szem apró szemű hagyma 5-6 dl sör 6 ek olaj 2 ek bor-v.almaecet só bors 2-3 babérlevél 5-6 gerezd fokhagyma 1 kg burgonya Elkészítés: A csülköket meg kell tisztítani, majd olajon hirtelen minden oldalát megpirítani. Egy mély sütőedényt kikenünk vajjal, és a csülköket beletesszük. Mellérakjuk a hagymát, a fokhagymát, babérlevelet, megy bele a borecet, a fűszereket rászórjuk a húsra, majd felöntjük a sörrel. Alufóliával letakarjuk, és a sütőben lassú tűzőn 1,5-2 órán át pároljuk. Időnként a levével meglocsolgatjuk. A burgonyát nagyobb darabokra vágjuk, és amikor már a csülök készre sült, mellé rakjuk a sütőedénybe. Ekkor az alufóliát már nem tesszük vissza, amíg sül a krumpli, megpirul a csülök is. Tanácsok: Ha a krumpli kész, a csülök pedig piros/ropogósra sült, forrón tálaljuk. Saláta, vagy savanyúság feltétlenül kívánkozik mellé! :) A receptet beküldte: Briell14 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |