| Sonkás csirke receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávaló: 1,5 kg csirkehús finomliszt 3 evőkanál olaj 35 dkg főtt, füstölt hús 1 fej reszelt vöröshagyma 1 evőkanál paradicsompüré 2 dl tejföl 5 dkg reszelt sajt só 1 kis ágacska rozmaring vagy tört bazsalikom Elkészítés: A feldarabolt, megsózott, lisztbe mártott csirkét az olajban szép pirosra sütjük, és tűzálló tálba rakjuk. A megmaradt olajban a laskára vágott füstölt húst megsütjük, és a csirkére szórjuk. A maradék olajban a hagymát megpirítjuk, a paradicsompürével ízesítjük, megfűszerezzük, és kevés vízzel felengedve a csirkére öntjük. Fedő alatt jó puhára pároljuk. Tálalás előtt a tejfölt meg a sajtot a levébe keverjük és még egyszer felforralva, rizzsel körítve tálaljuk. A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |