| Sonkás bulgur receptReform ételek Hozzávalók: 1 csésze bulgur 1 fej vöröshagyma 20 dkg főtt füstölt sonka 1 csapott evőkanál fűszerkeverék (virgin v. delikát) 1 késhegynyi őrölt bors 25 dkg tehéntúró 20 dkg tejföl 5 dkg főtt füstölt sonka darálva 3 evőkanál étolaj Elkészítés: A hagymát felkockázzuk, étolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a bulgurt, megszórjuk őrölt borssal, fűszerkeverékkel és állandó keverés mellett közepes hőfokon 1-2 percig átsütjük. Felengedjük 2 csésze vízzel, beleadjuk a csíkokra vagy kis kockákra vágott sonkát és a bulgur puhulásáig főzzük. Tálba szedjük, megszórjuk átpasszírozott túróval, langyos tejföllel megöntözzük, darált sonkával megszórjuk. Tanácsok: Ajánlom ezt a finom, általam kitalált és kipróbált ételt azoknak, akik nem tudnak mit kezdeni a húsvéti maradék főtt sonkával. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |