| Sonkás keltekercs receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 kg kelkáposzta 10 dkg vaj 1 ek köménymag 3 dl tejföl 3 tojás 6 dkg liszt 5 dkg reszelt sajt só 10 szelet gépsonka /vagy maradék sülthús/ Elkészítés: 1.A kelkáposztát laskára (hosszú csíkokra) vágjuk, majd a vajon köménymaggal megpároljuk. 2.Sütőpapírral bélelt tepsibe teregetjük. 3.A tejfölt a tojással, liszttel, reszelt sajttal és a sóval elkeverve a kelre borítjuk. 4.Előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük. 5.A sütőből kivéve ráteregetjük a sonkát és felgöngyöljük úgy, hogy a sütőpapírt tekerés közben lehúzzuk a sült kelről annyira, hogy a tekercs belsejében ne maradjon, csak a külső felületen. 6.Deszkára emelve kihűtjük, hidegen szeleteljük Tanácsok: Az eredeti recept szerepel a fentiekben,de én annyit módosítottam,hogy a kelkáposztára só heylett ételízesítőt tettem,és megszórtam fokhagymaporral. A sütőpapírra először a tojásos masszát öntöttem,és utána terítettem szét rajta a kelkáposztát. Amikor megsült,hagytam langyosra kihűlni,rákentem egy tömlős tejszínes sajtot /de lehet reszelt sajttal is meghinteni/,utána tettem rá a sonkát,és úgy tekertem fel. Valóban nagyon finom és kiadós vendégváró,vagy vacsorára is adható egy finom teával. Sokkal finomabb, mint gondolnád! Még a kelkáposzta rajongók is meglepődnek, a nem annyira rajongók pedig felfedezhetik a kelkáposzta kellemes ízét. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |