| Sonkás csirketekercs citrommártással receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: * 4 csirkemell filé * 4 szelet pármai sonka * 15 dkg rikotta vagy magyar túró * 1 citrom * kakukkfű * friss majoranna * petrezselyem * só * bors * 2 evőkanál liszt * 2 tojás * 15 dkg zsemlemorzsa * 5 dkg vaj * 1 liter olaj a sütéshez A citrommártáshoz * 2 húsleves kocka * 1 citrom * 1 evőkanál kukorica liszt * lollo rosso és freez saláta Elkészítés: A filéket alaposan kiverjük, sózzuk, borsozzuk majd betakarjuk a sonkával. Erre tesszük a rikottából, majorannából, petrezselyemből, kakukkfűből készült, sóval, borssal és reszelt citromhéjjal ízesített krémet. ( ha magyar túrót használunk, szórjunk bele kevés zsemlemorzsát is, felszívja a nedvességet). Feltekerjük a roládokat, majd hűtőben lehűtjük, bundázzuk és olajban kisütjük. A mártáshoz a húsleves kockát vízben feloldjuk, belecsavarjuk 1 citrom levét, és kukorica liszttel megszórjuk. Beforraljuk, felforraljuk , s ha szükséges utána ízesítünk. A tekercseket félbevágjuk, ízlésesen a citrommártásos salátalevelekre helyezzük és kínálhatjuk máris. A mártást külön is kínálhatjuk. A receptet beküldte: Reiki Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |