Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás csirketekercs citrommártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:

* 4 csirkemell filé
* 4 szelet pármai sonka
* 15 dkg rikotta vagy magyar túró
* 1 citrom
* kakukkfű
* friss majoranna
* petrezselyem
* só
* bors
* 2 evőkanál liszt
* 2 tojás
* 15 dkg zsemlemorzsa
* 5 dkg vaj
* 1 liter olaj a sütéshez

A citrommártáshoz

* 2 húsleves kocka
* 1 citrom
* 1 evőkanál kukorica liszt
* lollo rosso és freez saláta

Elkészítés:
A filéket alaposan kiverjük, sózzuk, borsozzuk majd betakarjuk a sonkával. Erre tesszük a rikottából, majorannából, petrezselyemből, kakukkfűből készült, sóval, borssal és reszelt citromhéjjal ízesített krémet. ( ha magyar túrót használunk, szórjunk bele kevés zsemlemorzsát is, felszívja a nedvességet). Feltekerjük a roládokat, majd hűtőben lehűtjük, bundázzuk és olajban kisütjük. A mártáshoz a húsleves kockát vízben feloldjuk, belecsavarjuk 1 citrom levét, és kukorica liszttel megszórjuk. Beforraljuk, felforraljuk , s ha szükséges utána ízesítünk. A tekercseket félbevágjuk, ízlésesen a citrommártásos salátalevelekre helyezzük és kínálhatjuk máris. A mártást külön is kínálhatjuk.


A receptet beküldte: Reiki


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás majonéz » Sajtos-sonkás karfiol » Sonkás hústekercs » Sonkás csirkeszelet
» Sonkás-fokhagymás tészta » Csirkehúsos sonkás tekercs » Ananászos-sonkás lencsetál » Sonkás kelbimbó
» Sonkás-gombás karaj » Sonkás gombóc » Sonkás szendvicskrém » Sonkás rakott karfiol
» Sonkás-kolbászos tészta » Sonkás túrófelfujt » Sonkás-zsályás sertéskaraj » Sonkás-hagymás sajtkrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.