| Sonkaleves húsvétkor receptLevesek Hozzávalók: 40 dkg nyers füstölt sonka (esetleg füstölt csülök vagy tarja), 50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, gomba, zeller, karalábé, vöröskáposzta, kelkáposztacikk, gomba), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem zöld, 1 dl száraz vörös bor, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 evőkanál natúr reszelt torma, 1 púpozott teáskanál liszt. Elkészítés: A füstölt húst előző nap hideg vízbe áztatjuk. Másnap az áztatólevet leöntjük róla, és 2 liter friss vízben feltesszük főni. Ha felforrt, kis lángon addig főzzük, amíg annyira megpuhul, hogy a villa hegye könnyen beleszalad. Ekkor a főzőléből kivéve a húst éles késsel rostjaira merőlegesen kockákra vagdaljuk. A sonkalébe beletesszük az összes, megtisztított és vékony hasábokra vagdalt vegyes zöldséget, a vöröshagymát és a sonkakockákat. Ha a zöldségek is megfőttek, akkor a lisztet a borral, a tejföllel és a tejszínnel simára keverjük, majd beleszórjuk a finomra metélt petrezselyemzöldet, és a forrásban lévő levest ezzel behabarjuk. Tálaláskor a tányérokba kanálnyi reszelt tormát teszünk, majd a még forró levest erre merjük Nagyon finom, különleges ízű leves. Illik az ünnepi ebédhez. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |