Tutireceptek.hu fejléc

Sertéspörkölt gombával, bográcsban. recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg. sertéshús (tarja, lapocka és csülökhús), 25 dkg. füstölt tarja, 6 fej vöröshagyma, 50 dkg. tisztított erdei gomba, 1 dl. vörösbor, 1 dl. étolaj vagy 3 evőkanálnyi sertészsír, 15 dkg reszelt füstölt sajt. Ízlés szerint: őrölt fekete bors, só, fűszerpaprika.

Elkészítés:
A húst kisebb kockákra felvágjuk és egy kissé forró olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a paprikát, a gombát, a pirospaprikát és a füstölt húst. Elkeverejük, majd fűszerezzük sóval és őrölt fekete borssal és a vörösbort aláöntve főzzük kb 2 órán keresztül. Tálaláskor reszelt sajtot szórunk rá és tálaljuk.

Elkészítési idő: 150 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Alföldi leves bográcsban. » Lebbencsleves bográcsban. » Padlizsán gombával sütve » Barátfüle gombával töltve
» Gulyásleves gombával. » Gombával rakott cukkini » Párolt káposzta gombával » Jégsaláta gombával
» Sajtos csirkemell gombával » Pecsenye gombával » Gombával töltött kellevél » Rakott burgonya gombával
» Zúzaragu gombával » Rakott csirkemell gombával » Gombával töltött tojás » Gombával töltött krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.