Tutireceptek.hu fejléc

Sertéskorona recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg sertés oldalas
200 g vöröshagyma
500 g újburgonya, apró
60 g gyöngyhagyma
100 g gomba
30 g olajbogyó
100 g paradicsom
50 g fokhagyma
1 csomag petrezselyemzöld

őrölt bors
borsikafű
1 dl fehérbor
1dl olaj
50 g vaj.

Elkészítés:
Az oldalast fűrésszel 14-15 cm széles és 10 borda hosszú csíkra levágjuk 1/3 részben a bordák közt a húst kivágjuk, és a csontokat teljesen letisztítjuk. Az így előkészített oldalast hústűvel koronaformára összetűzzük. Ha szükséges, még spárgával is stabilizálhatjuk az alakját. Sóval, őrölt borssal, borsikafűvel, fokhagymával fűszerezzük. Serpenyőben vöröshagyma cikkekkel, olajjal és kevés víz aláöntésével szép pirosra sütjük. Sütés közben rendszeresen locsolgassuk. Ha a csont végek nagyon színeződnek, tegyünk rá alumínium fóliát. Míg sül, elkészítjük a ragut, ami egyben a köret is. Vajban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük; és az apró champignon gombát, gyöngyhagymát, finom fokhagymát átpirítjuk, majd a nagy kockára vágott lucullus paradicsommal, fehérborral, főtt gyöngy újburgonyával összekeverjük, és sóval, őrölt borssal, borsikával ízesítve egy tartalmas, igen ízletes köretet kapunk. Tálaláskor fekete olajbogyóval és finomra vágott petrezselyem zölddel megszórva a korona köré halmozzuk. Méltó ízkombináció az ünnepi ebédhez.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges batyu » Rakott krumpli szalonnával » Tojáspörkölt Vronie-módra » Rakott sárgarépa bulgurral
» Húsos-spenótos burek » Zöldséges pulykacomb » Zabpaníros rántotthús » Gesztenyés göngyölt hús
» Vadas mártás » Gombapörkölt egyszerűen » Sajtos - sonkás krokett » Töki pompos1
» Bigos » Sonkás-zöldséges rizsestál » Zöldséges rakott csirkeszárny » Tejfölös-ketchupos csirkeragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.