| Sertéskorona receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg sertés oldalas 200 g vöröshagyma 500 g újburgonya, apró 60 g gyöngyhagyma 100 g gomba 30 g olajbogyó 100 g paradicsom 50 g fokhagyma 1 csomag petrezselyemzöld só őrölt bors borsikafű 1 dl fehérbor 1dl olaj 50 g vaj. Elkészítés: Az oldalast fűrésszel 14-15 cm széles és 10 borda hosszú csíkra levágjuk 1/3 részben a bordák közt a húst kivágjuk, és a csontokat teljesen letisztítjuk. Az így előkészített oldalast hústűvel koronaformára összetűzzük. Ha szükséges, még spárgával is stabilizálhatjuk az alakját. Sóval, őrölt borssal, borsikafűvel, fokhagymával fűszerezzük. Serpenyőben vöröshagyma cikkekkel, olajjal és kevés víz aláöntésével szép pirosra sütjük. Sütés közben rendszeresen locsolgassuk. Ha a csont végek nagyon színeződnek, tegyünk rá alumínium fóliát. Míg sül, elkészítjük a ragut, ami egyben a köret is. Vajban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük; és az apró champignon gombát, gyöngyhagymát, finom fokhagymát átpirítjuk, majd a nagy kockára vágott lucullus paradicsommal, fehérborral, főtt gyöngy újburgonyával összekeverjük, és sóval, őrölt borssal, borsikával ízesítve egy tartalmas, igen ízletes köretet kapunk. Tálaláskor fekete olajbogyóval és finomra vágott petrezselyem zölddel megszórva a korona köré halmozzuk. Méltó ízkombináció az ünnepi ebédhez. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |