| Bigos receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg fejeskáposzta, 50 dkg savanyú káposzta, 50 dkg sült sertéshús, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg gomba, 20 dkg kolbász, 20 dkg füstölt tarja, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 alma, 1 dl, vörösbor, 1 ek méz, 10 dkg aszalt szilva, borókabogyó, majoranna, őrölt bors, só, 3 ek. liszt. Elkészítés: A kockára vágott szalonnát megpirítjuk, kiszedjük. A zsírjában megsütjük a hagymát. Hozzáadjuk a kétféle káposztát, zúzott fokhagymát, kockázott almát, gombát, aszalt szilvát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával, fél liter vízzel felöntjük. 1 órát főzzük lefedve. Beletesszük a kockázott húst, kolbászt, tarját, meglocsoljuk a borral, belecsurgatjuk a mézet, még 40 percig főzzük. Megszórjuk liszttel, összeforraljuk Tanácsok: Ha áll, jobban összeérnek az ízek. Elkészítési idő: 2 perc Kalóriatartalom: sok kcal A receptet beküldte: Pirosszka:) Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |