Tutireceptek.hu fejléc

Bigos recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg fejeskáposzta, 50 dkg savanyú káposzta, 50 dkg sült sertéshús, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg gomba, 20 dkg kolbász, 20 dkg füstölt tarja, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 alma, 1 dl, vörösbor, 1 ek méz, 10 dkg aszalt szilva, borókabogyó, majoranna, őrölt bors, só, 3 ek. liszt.

Elkészítés:
A kockára vágott szalonnát megpirítjuk, kiszedjük. A zsírjában megsütjük a hagymát. Hozzáadjuk a kétféle káposztát, zúzott fokhagymát, kockázott almát, gombát, aszalt szilvát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával, fél liter vízzel felöntjük. 1 órát főzzük lefedve. Beletesszük a kockázott húst, kolbászt, tarját, meglocsoljuk a borral, belecsurgatjuk a mézet, még 40 percig főzzük.
Megszórjuk liszttel, összeforraljuk

Tanácsok:
Ha áll, jobban összeérnek az ízek.

Elkészítési idő: 2 perc
Kalóriatartalom: sok kcal

A receptet beküldte: Pirosszka:)


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós guba » Rakott kelkáposzta másképpen » Kifőtthús karfiollal » Sonkás-sajtos kelkáposzta
» Zöldséges rakottas » Lucskoskáposzta » Sütőtökös gesztenye » Krumpliágyon sült gomba
» Zsiványok burgonyája » Epres gyümölcskása » Vörösboros resztelt borjúmáj » Mártásban sült csirke
» Paprikás krumpli » Gombás szoljanka » Chilis Imrebab » Olcsó tonhalas paella


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.