Tutireceptek.hu fejléc

Zöldséges rakott csirkeszárny recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
csirkeszárnyak
20 dkg rizs
2 db sárgarépa
1 db petrezselyem
10 dkg zöldborsó
10 dkg vágott zöldbab
10 dkg csemege kukorica
pár karfoilrózsa
pár brokolirózsa
10 dkg füstölt sajt reszelve
10 dkg füstölt szalonna felkockázva
4 dl húsleveslé
5 dkg vaj
1 pohár tejföl
zúzott fokhagyma

őrölt bors

Elkészítés:
Besózom a szárnyakat, félreteszem.
Előkészítem a zöldségeket.
A tepsit kikenem a vajjal, majd rászórom a füstölt szalonna kockákat, majd a mosott rizst ráterítem. Most a felaprított sárgarépa, karfiol, brokkoli, majd a bab, a kukorica, és a borsó jön. Ezek után a sózott csirkeszárnyak következnek, majd felöntöm a húsleves lével.
Lefedem alufóliával és az előmelegített sütőben 180 fokon sütöm kb. 30-35 percet. Majd leveszem a fóliát, és megszórom a reszelt füstölt sajttal, beborítom tejföllel (amibe előzőleg belereszeltem 2 gerezd fokhagymát).
Visszateszem a sütőbe és fólia nélkül szép pirosra sütöm.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges virsli wokban » Rakott krumpli gazdagon » Balázska rakottas » Zöldséges "fasírt"
» Zöldséges korhelyleves » Rakott őszibarack » Rakottgríz » Rakott krumpli 2
» Zöldséges karajtekercs » Rakott burgonya gombával » Sajtos zöldséges falatok » Bacon-ös rakott csirkemell
» Zöldséges csirkemell » Görög rakott burgonya » Gombás rakott kifli » Gombával rakott cukkini


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.