| Zöldséges rakott csirkeszárny receptEgytálételek Hozzávalók: csirkeszárnyak 20 dkg rizs 2 db sárgarépa 1 db petrezselyem 10 dkg zöldborsó 10 dkg vágott zöldbab 10 dkg csemege kukorica pár karfoilrózsa pár brokolirózsa 10 dkg füstölt sajt reszelve 10 dkg füstölt szalonna felkockázva 4 dl húsleveslé 5 dkg vaj 1 pohár tejföl zúzott fokhagyma só őrölt bors Elkészítés: Besózom a szárnyakat, félreteszem. Előkészítem a zöldségeket. A tepsit kikenem a vajjal, majd rászórom a füstölt szalonna kockákat, majd a mosott rizst ráterítem. Most a felaprított sárgarépa, karfiol, brokkoli, majd a bab, a kukorica, és a borsó jön. Ezek után a sózott csirkeszárnyak következnek, majd felöntöm a húsleves lével. Lefedem alufóliával és az előmelegített sütőben 180 fokon sütöm kb. 30-35 percet. Majd leveszem a fóliát, és megszórom a reszelt füstölt sajttal, beborítom tejföllel (amibe előzőleg belereszeltem 2 gerezd fokhagymát). Visszateszem a sütőbe és fólia nélkül szép pirosra sütöm. A receptet beküldte: cirmesitompika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |