| Tejfölös-ketchupos csirkeragu receptEgytálételek Hozzávalók: 40 dkg kétszer filézett csirkemell 3 szelet bacon 1 pohár tejföl reszelt Ementali sajt 1 vöröshagyma 1 paprika 2 sárgarápa fél citrom 1 ek balzsamecet 3 ek ketchup só bors koriander petrezselyem Elkészítés: Megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott bacon szalonnát és kissé megpirítjuk. Felkarikázzuk a paprikát, hozzáadjuk az alaphoz és félpuhára dinszteljük. A répát vékony karikákákra vágjuk, ráöntjük a ragura, és puhára pároljuk. A húst felkockázzuk és megszabadítjuk a rajta maradt inas részektől, hozzákeverjük az alaphoz és fűszerezzük az őrölt és száraz fűszerekkel. Ízlés szerint készre pároljuk vagy enyhén megpirítjuk. Ráöntünk fél citrom levét és egy evőkanál balzsamecetet. A petrezselymet fis elaprítjuk és hozzákeverjük a raguhoz. A húshoz öntjük a pohár tejfölt és a 3 evőkanál ketchupot is és kb. 2 perc alatt készre főzzük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |