| Sertéskaraj pármai módra receptHúsételek Hozzávalók: 6 szelet sertéskaraj só őrölt bors olaj a sütéshez 20 dkg rizs 6 db kisebb tojás 20 dkg reszelt sajt citromkarika petrezselyemzöld Elkészítés: 1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben étolajat hevítünk, a húsok mindkét oldalát átsütjük, papírtörlőre szedjük. 2. A rizst sós vízben megfőzzük, majd 1 evőkanál olajjal összekeverjük. 3. Egy nagyobb tepsit olajjal vagy vajjal kikenünk, a hússzeleteket beletesszük. A húsokra rizst halmozunk, a közepébe fészket készítünk, 1-1 db tojást ütünk bele, a tojást egy kicsit meghintjük sóval. Körberakjuk reszelt sajttal, és 180 fokra melegített sütőben addig sütjük, míg a tojásfehérje megsül, de a sárgája folyékony marad (kb. 15-20 perc). 4. A megsült ételt egyenként egy húslapáttal alá nyúlva tányérra rendezzük. Citromkarikákkal és petrezselyemzölddel díszítjük. Tanácsok: Az étel vendég fogadásra is kiválóan alkalmas. Előtte való nap is elkészíthetjük, és már csak a sütőbe kell tolni, és kész a finom ebéd. Sertéslapockából, tarjából is kiváló! A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |