Tutireceptek.hu fejléc

Sertéskaraj pármai módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 szelet sertéskaraj

őrölt bors
olaj a sütéshez
20 dkg rizs
6 db kisebb tojás
20 dkg reszelt sajt
citromkarika
petrezselyemzöld

Elkészítés:
1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben étolajat hevítünk, a húsok mindkét oldalát átsütjük, papírtörlőre szedjük.

2. A rizst sós vízben megfőzzük, majd 1 evőkanál olajjal összekeverjük.

3. Egy nagyobb tepsit olajjal vagy vajjal kikenünk, a hússzeleteket beletesszük. A húsokra rizst halmozunk, a közepébe fészket készítünk, 1-1 db tojást ütünk bele, a tojást egy kicsit meghintjük sóval. Körberakjuk reszelt sajttal, és 180 fokra melegített sütőben addig sütjük, míg a tojásfehérje megsül, de a sárgája folyékony marad (kb. 15-20 perc).

4. A megsült ételt egyenként egy húslapáttal alá nyúlva tányérra rendezzük. Citromkarikákkal és petrezselyemzölddel díszítjük.

Tanácsok:
Az étel vendég fogadásra is kiválóan alkalmas. Előtte való nap is elkészíthetjük, és már csak a sütőbe kell tolni, és kész a finom ebéd.
Sertéslapockából, tarjából is kiváló!


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos tészta osztrák módra » Szilvás krémes madár módra » Vendégváró manduli módra » Kocsonya borsodi módra
» Sólet Ági módra » Göngyölt sertéskaraj » Zakuszka (Ilike módra) » Albán krémes Emyke módra
» Palócleves Gundel módra » Gombaleves Juca módra » Makaróni nápolyi módra » Babgulyás vadász módra
» Marhatokány burgundi módra » Lúdláb-update módra » Uborka saláta Görög módra » Csirke francia módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.