| Mákos köles -Maris módra receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 csesze koles (en koles lisztet hasznaltam) 4 ek nyirfacukor 3-3,5 dl forro viz 1 csesze mak 1 csesze tozeg afonya vagy mazsola 1 uveg narancs lekvar (St Dalfour) fahej, vanilia aroma 300 gr almapep vagy reszelt alma szeletelt vagy durvara tort mandula Elkészítés: A koles lisztet elkeverjuk 2 ek nyirfacukorral es a vizzel, beleteritjuk a kikent formaba (nalam ez jenai)Erre tesszuk az almaval, a lekvarral, 2 ek cukorral es a vanilia aromaval elkevert daralt makot. Meghintjuk fahejjal es erre szorjuk a mandulat, hogy jol beteritse. 180 fokon kb 30 percig sutjuk. Tanácsok: En egyszeruen a lisztet tettem a jenaiba es raontottem a vizet, egy kicsit ovatosan kevertem. Vannak pontok ahol szaraz maradt, de ez nem zavart senkit. A leirasban a kulturaltabb modszer irtam :-) Ha egesz kolest hasznalunk, megtisztitas utan egy ejszakara beaztatjuk, puhara fozzuk 2 ek cukorral, majd attesszuk a formaba. Az eredmeny ajulasig finom. Ha a parod haragszik, kinald neki ezt, egybol megenyhul :-) kepek: http://static.hoxa.hu/pic/naplo_kepek/2012/0601/13208179.jpg http://static.hoxa.hu/pic/naplo_kepek/2012/0601/13208180.jpg A receptet beküldte: kumameya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |