| Sertésborda göngyölve és rántva receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg. sertéskaraj, 10 dkg. kemény sajt, 4 szelet sonka, 2 db. tojás. 4 evőkanál liszt. Szükség szerint só, zsemlemorzsa. A kisütéshez: olaj Elkészítés: A karajt négy szeletre vágjuk, majd kicsontozzuk és óvatosan vékonyra kipotyoljuk. Mindkét oldalát megszórjuk kevés sóval. A sajtot négy szeletre vágjuk, a sonkából szintén vágunk vékony szeleteket. A hússzeletekre előbb a sajtot, majd a sonkát ráborítjuk, összegöngyöljük és hústűvel megtűzzük- Ha szükséges a hússzeletekkel a sajtot teljesen elborítjuk. Az előkészített szeleteket a előbb a lisztbe, majd a felvert tojásba és végül a morzsában megforgatjuk és bő olajban mérsékelt tűzön, olykor megforgatva készre sütjük. Párolt rizs és tartármártás vagy majonéz illik hozzá. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |