Tutireceptek.hu fejléc

Tojás rántva, feltétnek recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
4 egész tojás
kevés étolaj
zsemlemorzsa


Elkészítés:
Egy serpenyőbe annyi olajat öntünk, ami éppen ellepi az alját. Szórunk bele zsemlemorzsát, majd beleütjük szépen egymás mellé a tojásokat. Megsózzuk, majd a tojások tetejére is zsemlemorzsát szórunk. Kis lángra tesszük, lassan sütjük, amikor látjuk, hogy az alja szép piros, elválasztjuk a tojásokat annyi db-ra, amennyit beleütöttünk, lapáttal óvatosan megfordítjuk és a másik felét is addig sütjük, míg szép piros nem lesz.

Tanácsok:
Két személyes adag.

Főzelékekhez feltétnek kitűnő.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tükörtojás zsemlében » Erdőszéli gombás tojás » Tojáslikőrös húsvéti torta » Rántott tojás - 1.
» Provance-i tojás » Tojás aszpikban » Francia tojásleves » Tojáslikőrös puncs
» Sajtos darált hús rántva » Tojással töltött káposzta » Tejszínben sült tojás » Tejszínes tükörtojás
» Tojás pörkölt (feltét) » Tojásos olívasaláta » Tojás és tejmentes muffin » Cukkínis tojásrántotta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.