Tutireceptek.hu fejléc

Tojás rántva, feltétnek recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
4 egész tojás
kevés étolaj
zsemlemorzsa


Elkészítés:
Egy serpenyőbe annyi olajat öntünk, ami éppen ellepi az alját. Szórunk bele zsemlemorzsát, majd beleütjük szépen egymás mellé a tojásokat. Megsózzuk, majd a tojások tetejére is zsemlemorzsát szórunk. Kis lángra tesszük, lassan sütjük, amikor látjuk, hogy az alja szép piros, elválasztjuk a tojásokat annyi db-ra, amennyit beleütöttünk, lapáttal óvatosan megfordítjuk és a másik felét is addig sütjük, míg szép piros nem lesz.

Tanácsok:
Két személyes adag.

Főzelékekhez feltétnek kitűnő.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos kenőmájas » Ízes borda rántva » Burgonyapürében sült tojás » Töltött tojás zöldborsóval
» Tojáslikőr karácsonyra » Tojásos melegszendvics » Zsengés borsó tojásosan » Tojáslikőrös tortácska
» Tojásos lecsó burgonyával » Krémes tojások » Tökfasírt rántva » Tojásos vegyes saláta
» Sajtos tojás szászosan » Rakott hús tojással » Rántott tojáskrokett » Répás-tojásos saláta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.