| Sertésborda gombás szósszal receptHúsételek Hozzávalók: 8 szelet sertésborda kiklopfolva, sózva, borsozva kevés olaj az elősütéshez 15 dkg füstölt szalonna apró kockákra vágva 1 kisebb fej vöröshagyma (kb. 10 dkg) apró kockákra vágva 40 dkg gomba megtisztítva, cikkekre vágva 2 teáskanálnyi édesnemes fűszerpaprika 2,5 dl csontlé (vagy víz) 1 zöldpaprika (kb. 20 dkg) kockákra vágva 1 paradicsom (kb. 10 dkg) kockákra vágva 3,5 dl tejföl 1 csapott evőkanál liszt vagy étkezési keményítő Elkészítés: A bordákat előkészítjük, elősütjük, majd lábosba szedjük. Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát az elősütéshez felhasznált zsírban megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a cikkekre vágott gombát, és lassan pároljuk. Ha a leve elpárolgott, meghintjük fűszerpaprikával. Gyorsan elkeverjük, majd felöntjük csontlével vagy vízzel és a bordákra öntjük. Kockákra vágott paradicsomot és zöldpaprikát vagy lecsót adunk hozzá. Fedővel lefedve lassan pároljuk, közben kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük sóval. A puhára párolódott bordákat kiemeljük a lábosból. Tejfeles habarással sűrítjük a párolólevet. Sóval ízesítjük, lassan készre forraljuk. Az elkészített gombás mártásba visszahelyezzük a bordákat. Lassan összeforraljuk. Fedővel lefedve tartjuk melegen tálalásig. Galuskaköretet adunk hozzá. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |