| Gombás aprólékleves receptLevesek Hozzávalók: 1 db csirke apróléka,(szárny, nyak, far-hát,láb) 10 dkg gomba, vöröshagyma, zöldségek,(sárgarépa, fehérrépa, karalábé,zeller) pirospaprika, petrezselyem, 1/2 szerecsendió(legjobb a frissen reszelt, de használhatunk őröltet is) 1 mokkáskanál őrölt kömény és majoranna, tejföl Elkészítés: Az aprólékot sós vízben puhára fõzzük, közben zsíron üvegesre pirítunk vöröshagymát és a gomba, valamint zöldségek hozzáadása után kevés vízben az egészet megpároljuk. Ha puha, akkor megszórjuk pirospaprikával, apróra vágott petrezselyemzölddel és ráöntjük a puhára párolt aprólékot. Megszórjuk a köménnyel, majorannával és szerecsendióval, és főzzük még 15-20 percet. Tálaláskor a tányérba 1-1 kanál tejfölre szedjük a levest. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |