| Sertésborda Dubarry módra recept receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg sertésborda 1 dl napraforgó olaj 1 kis fej karfiol 4 szelet bacon 3 dkg vaj 1 csapott ek finomliszt 2 dl tej 6 dkg sajt (reszelt) só ízlés szerint bors ízlés szerint (frissen őrölt) Elkészítés: A karfiolt egyben, bő, sós vízben megfőzzük. A hússzeleteket enyhén megsózva az olajban hirtelen kisütjük. Az olajat, amiben a hússzeletek sültek, tepsibe öntjük. Ráfektetjük a hússzeleteket. Minden szeletre egy fél szelet bacont fektetünk. Akkora karfiolrózsát helyezünk rá, amely a hússzeletet befedi. A vajból, lisztből, tejből sóval Béchamelt készítünk: a vajas rántás forró tejjel felengedve, sózva, összeforralva. Borsot darálunk hozzá, a reszelt sajttal elkeverjük. Átvonjuk vele a karfiolos hússzeleteket. Forró sütőben pirosra sütjük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |