| Hirtelen sült zöldségek receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 15 dkg vargányagomba 4 nagyobb csiperkegomba 5 dkg zöldbab 1 sárgarépa 10 dkg karfiol 10 dkg brokkoli 10 dkg uborka 4 evőkanál olaj 1 evőkanál barna cukor 1 evőkanál szójamártás 1 evőkanál kukoricakeményítő Elkészítés: A gombákat megmossuk, felszeleteljük. A babot megtisztítjuk, megmossuk, kis darabokra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A karfiolt és a brokkolit kis darabkákra szedjük, megmossuk, leszárítjuk. Az uborkát megmossuk és megtöröljük, majd héjastól gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Wokban (kínai serpenyő) vagy egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olaj felét, beletesszük a vargánya gombát, a sárgarépát, a babot, a karfiolt és a brokkolit, 1 percig kevergetve sütjük, majd megszórjuk a barna cukorral, hozzáadjuk a szójamártást, csipet sót, pár másodpercig kevergetjük, majd kivesszük. A wokot konyhai papírtörlővel kitöröljük, beletesszük a maradék olajat, felforrósítjuk, hozzáadjuk a csiperkegombát, az uborkát, csipet sót, 1 percig kevergetve sütjük, majd visszatesszük a félretett zöldséget, és jól összekeverjük. A kukoricakeményítőt összekeverjük 1 evőkanál vízzel, és besűrítjük vele a zöldség mártását. Hidegen, melegen fogyaszthatjuk. Más zöldségeket is tehetünk bele (zöld, piros paprikát, kukoricát, szójacsírát, bambuszrügyet). A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |