Tutireceptek.hu fejléc

Andland Debreceni krémese recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához: 50 dkg liszt, 1 csomag sütopor, 15 dkg zsír, 3 tojássárgája, 15 dkg cukor, kevés tej.
A töltelékhez: 20 deka vaj, 1 csomag vaníliás cukor, 15 deka porcukor.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, három részre osztjuk, kinyújtjuk, és a tepsi hátulján megsütjük. A kisült lapok egyikét összetörjük, és 2 deci tejben megáztatjuk. Hozzáadunk 1 evokanál lekvárt, 3 evokanál kakaót, fél deci rumot (vagy pár csepp aromát), végül a habosra kevert vajas porcukrot. Az így kapott masszát a két süteménylap közé kenjük. Goz fölött cukorral habosra keverünk 3 tojásfehérjét, és a tetejére kenjük. Szép, fehér máz lesz. Csak másnap szeleteljük, amikor a lapok a töltelékkel összeérnek.


A receptet beküldte: andland

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Debreceni krémes » Debreceni malaclapocka » Fincsi kedvenc krémesem » Debreceni csirkemell
» Jutka almás krémese » AndlandReszelt túrós » Andland / Vargabélese » Andland Madártej szelete
» Andland Sajtgolyói » Hideg krémesem » Debreceni tokány » Bözsike almáskrémese
» Debreceni baboslecsó » Andland Hólabdája » Andland Kukucskálós Túrósa » Debreceni mézes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.