| Gesztenyegolyók receptSütemények, édességek Hozzávalók: 10 dkg gesztenye (mirelit, massza) 15 dkg étcsokoládé 1 dl tejszín 5 dkg margarin 4 evőkanál rum kakaó Elkészítés: A felengedett gesztenyét villával áttörjük. A csokoládét apró darabokra tördeljük. A tejszínt fel forraljuk, majd levesszük a tűzről, bele keverjük a csokidarabokat, és óvatosan rázogatjuk a lábast, míg a csokoládé fel olvad, de a massza folyós marad. Bele keverjük a margarint, a gesztenyepürét és a rumot. 2 kávéskanál segítségével kis kupacokat veszünk ki, és gyorsan golyókat formálunk belőlük. Grillrácson kihűtjük, majd mindegyiket kakaóba forgatjuk. Tálalás előtt 2 órára hűtőbe tesszük. A receptet beküldte: madar6@freemail.hu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |