| Finom csoki tekercs receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók: 200g darabokra tört keserűcsokoládé, 150g cukor, 5 közepes tojás, szétválasztva, 2 ek porcukor, 100g darabokra tört fehér csokoládé, 248 ml habtejszín; Hozzávalók a díszítéshez: fehércsokoládé forgács, friss szeder a díszítéshez Elkészítés: Gőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét. Habosra keverjük a cukrot a tojássárgával, és ha kemény, akkor a csokoládéhoz keverjük. Egy másik tálban keményre verjük a tojásfehérjét, a csokoládés keverékhez adjuk. A masszát egy 33×23 cm- es sütőpapírral kibélelt formába tesszük, és 180 fokon 15-20 percig sütjük, amíg rugalmas lesz a tészta. Szórjunk be porcukorral egy darab sütőpapírt, borítsuk rá a kisült tésztát, és tiszta ruhával letakarva hűlni hagyjuk. Vízgőz felett olvasszuk meg a fehér csokoládét. 5 percig hűlni hagyjuk. Felverjük a habtejszínt, és a fehér csokoládéval elkeverjük. A ruhát levesszük a tésztalapról, rásimítjuk a fehér csokoládékrémet, és a sütőpapír segítségével feltekerjük a tésztát a rövidebb oldalától kezdve. Csokoládéforgáccsal és feketeszederrel díszítjük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |