| Bögrés-Kefíres-diós receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta 2 bögre liszt 3/4 bögre cukor 1 pohár kefír 2 db tojás fél bögre étolaj 2 db vaníliás cukor 1 db sütőpor A tészta tetejére 1 bögre durvára vagdalt dió fél bögre sárgabaracklekvár (híg fajta) ha nincs híg akkor kicsit felmelegítve meghígul. Elkészítés: Egy kb 35cm x 25cm-es tepsit kizsírozunk és lisztezünk, és félretesszük. A tésza hozzávalóit egy edényben jól összekeverjük, beleöntjük az előzőleg kikent, és lisztezett tepsibe, elsimítjuk (segítünk a tésztának szétfolyni mert kissé sűrű állagú) A tészta tetejét megcsurgatjuk a híg sárgabaracklekvárral (nem baj ha nem jut telibe mindenhová a tésztán) majd megszórjuk a durvára vágott dióval, és a tenyerünkkel óvatosan belenyomkodjuk a diót félig a tésztába. Így szeleteléskor nem potyog le a sütiről. Előmelegített sütőbe tesszük, és tűpróbáig sütjük. Tanácsok: A tésztánál kb 2 dl-es bögrével dolgozunk.Mint a teásbögrék. Elkészítési idő: 10 perc A receptet beküldte: erika1012 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |