| Tejszínes toffee-muffin receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg tejszínes toffee 1 kis alma (kb. 12 dkg) 20 dkg liszt 2 púpozott teáskanál sütőpor 10 dkg cukor 20 dkg tejföl 8 dkg tisztított vaj csipetnyi só 2 tojás A díszítéshez: 6 tejszínes toffee(kb.6dkg) 12 papírformácska vagy vaj vagy margarin a muffinsütőformához Elkészítés: 1. A sütőt előmelegítjük. A papírformákat a muffinsütőforma mélyedéseibe tesszük, vagy vékonyan kikenjük a sütőformát. 2. A tejszínes toffee-kat durvára aprítjuk. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, eltávolítjuk a magházát, és durvára reszeljük. A lisztet és a sütőport elvegyítjük. 3. A cukrot a tejföllel, a vajjal és a sóval elkeverjük. Egyenként belekeverjük a tojásokat. A lisztkeveréket, a toffeedarabokat és a reszelt almát gyorsan beledolgozzuk. 4. A tésztát a muffinsütőforma mélyedéseibe töltjük, és a sütőben 180°C-on (középen, légkeverésnél 160°C) 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve a muffinokat 5 percig pihentetjük a sütőformában, majd kiszedjük, és süteményrácson kihűtjük. 5. A díszítéshez a tejszínes toffee-kat leheletvékonyan felszeleteljük, és a muffinokat velük díszítjük. Elkészítési idő: 25 perc Kalóriatartalom: 315 kcal A receptet beküldte: Klokan Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |