| Savanyú vesepecsenye nagymama módra receptHúsételek Hozzávalók: 2 kg vesepecsenye, egy jó fakanálnyi disznózsír,1 jó nagy fej vöröshagyma, 2 dl jófajta ecet (lehet alma, tárkony, vagy egyszerűen csak ecet kissé hígítva), pár szem szegfűszeg, néhány szem fekete bors, babérlevél, só, A habaráshoz: 4-5 dl tejfel, 2-2 kiskanál liszt és cukor. A tálaláshoz: citrom, néhány lestyán vagy petrezselyemlevél apróra vágva. Elkészítés: A szép, kövér vesepecsenyét lábosba tesszük a disznózsírral, 2-3 db babérlevéllel, sóval, néhány szem fekete borssal, a szálasra vágott vereshagymával, pár szem szegfűszeggel. Majd 2 dl jófajta ecetet egy liter hideg vízben elkeverve aláöntünk. Fedővel lefedve pároljuk, pirítjuk addig amíg puha lesz, de közben az elpárolgó vizet apránként pótoljuk. Amíg a hús párolódik fél liter tejfelbe tesszük a lisztet, majd a cukrot és jól elkeverjük, habarást készítünk. Ha a hús puha, a savanyú lébe öntjük és elkeverése után felfőzzük Tálaláskor a levet szitán átszűrjük. A felszelt pecsenyét citromkarikákkal díszítve és apróra vágott zölddel meghintve kínáljuk. A mártást lehet külön csészében vagy a hússal együtt kínálni. Körete lehet tarhonya, makaróni, de burgonya is. Tanácsok: A családi ünnepek kedvelt étele volt. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |