Tutireceptek.hu fejléc

Fánk Emyke módra recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
2 tojás sárgája
2 evőkanál cukor
1 lapos kávéskanál só
1 kocka élesztő(5 deka)
5 deci langyos tej
liszt amennyit felvesz(kb 70 deka)

bő olaj a sütéshez

Töltelék;

szilva lekvár
vanília puding

Elkészítés:
Egy tálba beleontom a langyos tejet a cukrot és az élesztőt és felfuttatom.
Ha ez megvan akkor hozzáadom a sót,és a 2 tojás sárgáját és őszekeverem egy kicsit.
Apránként adagolom hozza a lisztet,és közben kevergetem.Puha kell,hogy legyen a tészta mert akkor lesz finom.
Egy másik tálat kiolajozok és beleteszem a tésztát,a tetejét megszórom lisztel,letakarom és meleg agyba dugom,hogy felkeljen a tészta.

40 percig kelesztem,de rá szoktam nézni,ha meg nem jött fel elege akkor meg hagyom had keljen.
Ha készen van lisztezett deszkára kifordítom,és nem ragad bele,ezert olajoztam meg.
Pohárral kiszaggatom,és bő forró olajban kisütöm.

Tanácsok:
Mi szilvalekvárral és vanília pudinggal szeretjük,de bármivel megtölthető.
Sajót receptem.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott krumpli Belga módra » Madártej Kata módra » Gyöngytyúk Capital- módra » Puding kocka Erzsi módra
» Pulykasült gregorian módra » Vargabéles Gligi módra » Rakott csirke olasz módra » Tepsis krumpli Ors módra
» Sajtburger Elvis módra » Göngyölt husi Zoli módra » Sertéskaraj Havanna módra » Lángos mokuskalany módra
» Túrótorta Edicske módra » Csirke francia módra » Rakott krumpli Mesi módra » Hátszín flamand módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.