Tutireceptek.hu fejléc

Mexikói tortilla leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
(kb. 6 adag):
- 3 szál chili aprítva vagy 1 ek chilikrém/szósz,
- 2 tk olaj,
- 1 nagy fej hagyma, aprítva,
- 3 gerezd fokhagyma, zúzva,
- 5-6 közepes paradicsom (kb 700g), kockára vágva,
- 6 pohár csirkealaplé (1,5 l),
- 2 ek lime lé,
- 2 pohár víz (kb 500ml),
- 350 g csirkemell, apró kockára vágva.
A végén kell hozzáadni:
- 5 tortillalap, 1 centis csíkokra vágva,
- 1 kis fej lilahagyma, apró kockára vágva,
- 1 kis fej avokádó, apró kockára vágva.

Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk a hagymákat, majd rádobjuk a paradicsomot és a chiliket is. kb. 10 percig főzzük, amíg a paradicsom teljesen levesessé válik. Lehúzzuk a tűzről és turmixgéppel sima masszává turmixoljuk. Majd visszaöntjük a lábasba, felöntjük a csirkelével és a lime juiceszal. Ha felfőtt, akkor beletesszük a csirkemellet is, és 20-25 percig főzzük.
Amíg a leves fő a tortillalapokat 1 centis csíkokra vágjuk, és pici olajon megpirítjuk őket.
A levest úgy tálaljuk, hogy megszórjuk a tortillacsíkokkal, a hagymával és az avokádóval a tányérokba szedve. (a tortilla elázik a levesbe, ezért csak tálalásnál adjuk hozzá)

Tanácsok:
1 fél evőkanál tejföltől nem volt olyan csípős a leves, jól harmonizált benne.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aszalt szilvás sonkaleves » Bableves füstölt csülökkel » Mandulás fokhagymaleves » Uborka leves kaprosan
» Tejszínes málnakrémleves » Zöldséges árpagyöngyleves » Egyszerű sajtleves » Mexikói babos hússzelet
» Fülesleves » Tojásos káposztaleves » Fokhagymaleves zsályával » Sajtkrémleves
» Csorbaleves erdélyiesen » Lencseleves ... » Görög gyümölcsleves3. » Erdélyi raguleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.