| Mexikói tortilla leves receptLevesek Hozzávalók: (kb. 6 adag): - 3 szál chili aprítva vagy 1 ek chilikrém/szósz, - 2 tk olaj, - 1 nagy fej hagyma, aprítva, - 3 gerezd fokhagyma, zúzva, - 5-6 közepes paradicsom (kb 700g), kockára vágva, - 6 pohár csirkealaplé (1,5 l), - 2 ek lime lé, - 2 pohár víz (kb 500ml), - 350 g csirkemell, apró kockára vágva. A végén kell hozzáadni: - 5 tortillalap, 1 centis csíkokra vágva, - 1 kis fej lilahagyma, apró kockára vágva, - 1 kis fej avokádó, apró kockára vágva. Elkészítés: Az olajon megpirítjuk a hagymákat, majd rádobjuk a paradicsomot és a chiliket is. kb. 10 percig főzzük, amíg a paradicsom teljesen levesessé válik. Lehúzzuk a tűzről és turmixgéppel sima masszává turmixoljuk. Majd visszaöntjük a lábasba, felöntjük a csirkelével és a lime juiceszal. Ha felfőtt, akkor beletesszük a csirkemellet is, és 20-25 percig főzzük. Amíg a leves fő a tortillalapokat 1 centis csíkokra vágjuk, és pici olajon megpirítjuk őket. A levest úgy tálaljuk, hogy megszórjuk a tortillacsíkokkal, a hagymával és az avokádóval a tányérokba szedve. (a tortilla elázik a levesbe, ezért csak tálalásnál adjuk hozzá) Tanácsok: 1 fél evőkanál tejföltől nem volt olyan csípős a leves, jól harmonizált benne. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |