| Savanyított zöldségleves szárított gombával receptLevesek Hozzávalók: 40 kg. marha leveshús, 2 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem, 1 szelet zeller, 1 szelet karalábé, 1 kis fej vöröshagyma, 6-1o szem fekete bors, ízlés szerint őrölt fekete bors, só, 25 dkg. szárított erdei gomba (vagy csiperke) 2 evőkanál citromlé, 1 csokor lestyánlevél ( vagy petrezselyem) Elkészítés: A húsból és a zöldségekből, kevés petrezselyemzöld hozzáadásával, a megtisztított gombát egészben hagyva levest főzünk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd ízesítjük citromlével ( vagy ecettel), hogy savanykás legyen.Ha kész a levest leszűrjük, a zöldségeket külön tára szedjük. A húst felkockázzuk és a gombákkal együtt külön rakjuk. Tálaláskor a húsra, gombára merjük a forró levest, majd megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel. Tanácsok: Eredetetileg bográcsban ( nagy edényben) egyszerre főzték Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |