Tutireceptek.hu fejléc

Savanyított zöldségleves szárított gombával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 kg. marha leveshús,
2 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyem,
1 szelet zeller,
1 szelet karalábé,
1 kis fej vöröshagyma,
6-1o szem fekete bors,
ízlés szerint őrölt fekete bors,
só,
25 dkg. szárított erdei gomba (vagy csiperke)
2 evőkanál citromlé,
1 csokor lestyánlevél ( vagy petrezselyem)

Elkészítés:
A húsból és a zöldségekből, kevés petrezselyemzöld hozzáadásával, a megtisztított gombát egészben hagyva levest főzünk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd ízesítjük citromlével ( vagy ecettel), hogy savanykás legyen.Ha kész a levest leszűrjük, a zöldségeket külön tára szedjük. A húst felkockázzuk és a gombákkal együtt külön rakjuk. Tálaláskor a húsra, gombára merjük a forró levest, majd megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel.

Tanácsok:
Eredetetileg bográcsban ( nagy edényben) egyszerre főzték

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pecsenye gombával » Korhelyleves gombával » Hideg őszi zöldségleves » Gombával töltött sonka
» Barátfüle gombával töltve » Bársonyos csirke gombával » Strassbourgi zöldségleves » Zöldségleves zabgaluskával
» Minestrone - Zöldségleves » Fokhagymás omlett gombával » Masnitészta gombával » Alföldi zöldségleves
» Zöldségleves oroszosan » Zöldségleves másképp » Pirított csirke gombával » Rakott kel gombával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.