| Habos rebarbarás kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 tojás 20 dkg cukor 1 pohár (175 gr) tejföl 1 tk vaníliakivonat/1 vaníliás cukor 1 tk citromlé 20 dkg liszt 7 gr sütőpor késhegynyi szódabikarbóna 6 rebarbaraszár csipet só szeletelt mandula a tetejére Hab: 3 tojás fehérje csipet só 3-4 ek. cukor 1 mk. citromlé 1 cs. vaníliás cukor Elkészítés: 1. Az egész tojásokat elkeverjük a cukorral, a tejföllel, a vaníliával és a citromlével. 2. Hozzákeverjük a sütőporral, szódabikarbónával és a csipetnyi sóval elkevert lisztet. 3. Sütőpapírral bélelt 20x30-as formába öntjük, a tetejére sorakoztatjuk a rebarbaraszárakat, megszórjuk a mandulával. 4. Előmelegített 180 fokos sütőben tűpróbáig (kb. 30-35 perc) sütjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és kanalanként a cukrot. Kemény habot verünk belőle. A készre sült süteményt kivesszük a sütőből, a tetejére kanalazzuk a kemény habot, majd egyenletesen elsimítjuk. Visszatoljuk a sütőbe, a hőfokot kicsit mérsékeljük, és szép pirosra sütjük. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |