| Csokoládés, habos kocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: # A tésztához 5 tojássárgája 20 dkg porcukor 15 dkg Rama 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor 20 dkg finomliszt 1 csomag sütőpor 1,5 dl tej # A tepsi kikenéséhez 2 dkg Rama finomliszt # A habhoz 5 tojásfehérje 20 dkg kristálycukor # A csokoládémázhoz 20 dkg kristálycukor 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor 3 evőkanál forró víz 5 dkg Rama Elkészítés: Elkészítés A tojások sárgáját a porcukorral krémesre keverjük, majd a puha, szoba-hőmérsékletű Ramával tovább keverjük. A kakaót a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, majd az előzőekhez adjuk a tejjel együtt. A masszát egy Ramával kikent, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 16-18 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot is. Azon melegében a kihűlt kakaós piskótára simítjuk. A csokoládémázhoz valókat egy tűzálló tálban szintén vízgőzre állítjuk és kevergetve addig főzzük, amíg minden folyósra olvad benne. A kihűlt habra csurgatjuk. Elkenni nem lehet és dermedni hagyjuk. Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |